ZTE blade

Temat w 'ZTE' rozpoczęty przez kramar2010, 28.06.2011.

  1. kramar2010

    kramar2010 Forumowicz

    Dołączył:
    16.03.2010
    wiadomości:
    35
    Otrzymane lajki:
    0
    Niedawno (za radą tutejszych userów :) ) zakupiłem ZTE blade na allegro z Anglii.Dużo słyszałem że jest android 2.1 i nie wiem gdzie to sprawdzić bo chciałbym se wgrać 2.2 ale na aukcji nie napisali :(
     
  2. Google AdSense Reklama

  3. irocket

    irocket KKK Douchebag the Jew

    Dołączył:
    17.02.2011
    wiadomości:
    2,023
    Otrzymane lajki:
    332
    Masz polskie menu czy angielskie?

    EDIT: jak angielskie, to wchodzisz w settings -> about phone -> tam szukasz firmware version. w tym samym menu, na górze, masz software update -> update now - wyszuka, czy jest jakieś nowe oprogramowanie.

    EDIT2: ale powaliło z postami :P na początku nie łączyło, teraz znów były 2 w 1...
     
    Ostatnio edytowany: 28.06.2011
  4. kramar2010

    kramar2010 Forumowicz

    Dołączył:
    16.03.2010
    wiadomości:
    35
    Otrzymane lajki:
    0

    Pisze że posiadam 2.2. czyli nie muszę aktualizować? a jak sie dowiedzieć jaki jest rodzaj wyświetlacz? aha i jest język PL
     
  5. irocket

    irocket KKK Douchebag the Jew

    Dołączył:
    17.02.2011
    wiadomości:
    2,023
    Otrzymane lajki:
    332
    Rodzaju wyświetlacza się chyba nie dowiesz :/ Musiałbyś porównać z innym (najlepiej z tym drugim wyświetlaczem). Możesz sprawdzić, czy są aktualizacje, ale najlepiej to przez wifi zrobić (nie narażasz się na dodatkowe koszty)
     
  6. Piotr__11

    Piotr__11 VB RLZ

    Dołączył:
    24.02.2010
    wiadomości:
    550
    Otrzymane lajki:
    183
    Zobacz sobie na wyświetlaczu czy czarny jest czarny czy szary.
    Jeśli to pierwsze to masz amo :)
    Ja bym mu wgrał Cyana na 2.3 bądź Rom oparty na 2.3 od ZTE [nieoficjalne]
     
    akro12 i kramar2010 lubią to.
  7. ///Adeq

    ///Adeq ..::Master::..

    Dołączył:
    15.01.2011
    wiadomości:
    371
    Otrzymane lajki:
    0
    TFT podświetlany jest od góry a nie od spodu więc przechyl telefon i zobacz czy masz 2-3 strumienie światła u góry
    nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć
     
  8. irocket

    irocket KKK Douchebag the Jew

    Dołączył:
    17.02.2011
    wiadomości:
    2,023
    Otrzymane lajki:
    332
    Wszystko zależy od producenta, w Sony Ericssonach z rozdziałką 128x160 podświetlany od dołu. Na amoledzie czarny jest czarny, na tft bardziej na szaro.
    W telewizorach podobnie. Szczególnie samsung w jednym modelu (ten sam numer) potrafi 3 różne matryce dać: chińską, koreańską i tajwańską, w tej samej cenie. Na chińskiej czarny jest ciemnoszary, na tajwańskiej wpada w granatowy, koreańska jest najlepsza, tam "czarne pozostaje czarne"
     
  9. kramar2010

    kramar2010 Forumowicz

    Dołączył:
    16.03.2010
    wiadomości:
    35
    Otrzymane lajki:
    0
    raczej sie nie dowiem :) a sprzedawce nie ma zielonego pojęcia o co chodzi :)
     
  10. Piotr__11

    Piotr__11 VB RLZ

    Dołączył:
    24.02.2010
    wiadomości:
    550
    Otrzymane lajki:
    183
     
    Ostatnio edytowany przez moderatora: 17.03.2014
  11. ///Adeq

    ///Adeq ..::Master::..

    Dołączył:
    15.01.2011
    wiadomości:
    371
    Otrzymane lajki:
    0

    mówimy tu o konkretnym modelu jednego producenta gdzie tft nie jest podświetlany od spodu
     

Poleć tę stronę