Telefon i komputer nie wykrywa karty pamięci

Temat w 'Nokia' rozpoczęty przez karol15, 16.04.2008.

Status tematu:
Temat zamknięty, nie można pisać w nim odpowiedzi.
  1. karol15

    karol15 Doświadczony

    Dołączył:
    06.03.2008
    wiadomości:
    127
    Otrzymane lajki:
    0
    mam nokie 6300 i w niej karte 1 gb i pisze mi ze mam sformatowac karte i robie to co trzeba i dalej nic nawet przy kompie nie czyta mi kart :? :?
     
  2. Google AdSense Reklama

  3. karol152

    karol152 ..::Master::..

    Dołączył:
    08.12.2007
    wiadomości:
    2,789
    Otrzymane lajki:
    171
    wyłącz telefon wyciągnij kartę następnie dokładnie włóż i włącz tel powinno działać. Mi tak robiło w 6230i jak miałem kartę MMC/RS ona jest łamana i dobrze do blaszek nie przylegała.
     
  4. karol15

    karol15 Doświadczony

    Dołączył:
    06.03.2008
    wiadomości:
    127
    Otrzymane lajki:
    0
    ale nawet przy kompie nie dziala czy karta moze sie zepsuc?
     
  5. Sub-Sero

    Sub-Sero Były "Dobry ^_^"

    Dołączył:
    16.09.2006
    wiadomości:
    1,533
    Otrzymane lajki:
    92
    Może na karcie masz przełącznik blokujący, wystarczy że przełączysz
     
  6. karol15

    karol15 Doświadczony

    Dołączył:
    06.03.2008
    wiadomości:
    127
    Otrzymane lajki:
    0
    no probowalem i tak ale dalej nic tak pisze ze karta zablokowana a mi pisze ze w ogole dysku nie ma
     
  7. Sub-Sero

    Sub-Sero Były "Dobry ^_^"

    Dołączył:
    16.09.2006
    wiadomości:
    1,533
    Otrzymane lajki:
    92
    Hmm... Wejdź w Start > Panel sterowania > Menażer urządzeń > i zobacz pod "Urządzenia przenośne" lub na górze powinien być "żółty znak zapytania " jeśli urządzenie nie jest zainstalowane. Odczytujesz kartę poprzez telefon?
    jeśli tak to kup czytnik kart "8 in 1" jakiś 9 zł i podłącz za pierwszym razem nowy sprzęt będzie się instalował. Jeśli będzie ten żółty znak zapytania to kliknij na niego PPM i "Aktualizacja sterownika" Albo 'Aktualizuj" Jeżeli odczytujesz poprzez czytnik kart zobacz czy dany sprzęt nie jest wyłączony.

    Pozdrawiam
     
  8. karol15

    karol15 Doświadczony

    Dołączył:
    06.03.2008
    wiadomości:
    127
    Otrzymane lajki:
    0
    ale czy karta pamieci moze sie zepsuc bo mam 2 czytniki i przy zadnym nie dziala tak sAmo w telefonie :? :( :( :(

    [ Dodano: Sob 19 Kwi, 2008 13:28 ]
    sub-sero, to jest cos z karta bo do kumpla telefonu wlozylem swoja to dalej nie dzialala a jego karta u mnie w kom dziala normalnie
     
  9. CKYY

    CKYY Świeżak

    Dołączył:
    10.04.2008
    wiadomości:
    7
    Otrzymane lajki:
    0
    kartę musisz sformatować w telefonie - w szczegółach karty pamięci będzie opcja "formatuj kartę pamięci"
     
  10. karol15

    karol15 Doświadczony

    Dołączył:
    06.03.2008
    wiadomości:
    127
    Otrzymane lajki:
    0
    CKYY nawet nie da sie sformatowac bo pisze ze nie dostepne dla tej karty pamiaci

    [ Dodano: Sob 03 Maj, 2008 22:30 ]
    ej teraz mam karte 128mb i mi dziala normalnie a tamta 1 gb w zadnym telefonie nie chce dzialac ;/
     
  11. gustlikn70

    gustlikn70 Świeżak

    Dołączył:
    11.06.2008
    wiadomości:
    5
    Otrzymane lajki:
    0
    może Karta jest uszkodzona?
     
Status tematu:
Temat zamknięty, nie można pisać w nim odpowiedzi.