Świeżak w androsiu - porady

Temat w 'Samsung' rozpoczęty przez dr.xavier, 08.05.2013.

  1. dr.xavier

    dr.xavier Forumowicz

    Dołączył:
    06.03.2009
    wiadomości:
    58
    Otrzymane lajki:
    1
    odświeżam temat
    dlaczego jest taka róźnica w zaznaczonych miejscach telefon nie był używany i nie był wyłączony a gdy spałem bateria sie rozładowywała a gdy pracowałem bateria prawie nie drgneła o co chodzi jak to poprawić?
    [​IMG]
     
  2. Google AdSense Reklama

  3. irocket

    irocket KKK Douchebag the Jew

    Dołączył:
    17.02.2011
    wiadomości:
    2,023
    Otrzymane lajki:
    332
    1. Być może jakaś aplikacja działała w tle
    2. Może moc sygnału też coś ma do rzeczy
    3. Czasem androidowi przydaje się restart, wtedy zwykle trzyma dłużej
     
  4. dr.xavier

    dr.xavier Forumowicz

    Dołączył:
    06.03.2009
    wiadomości:
    58
    Otrzymane lajki:
    1
    1.możliwe trudno powiedzieć. wyczytałem na forum że aplikacja "DS battery saver" minimalizuje czuwanie no i tak się stało widać róźnice mam ustawiony na Agresywny i gdy tylko wyłącze ekran w historii bateri widać że czuwanie sie zatrzymuje razem z ekranem
    2. powiem tak ja mam GSM nie 3G. 3G mam wyłączone przez opcje "tryb sieci danych" ponieważ nie chce zeby internet brał mi z karty sim
    3.tyle ze ja mam baterię na formacie jeszcze wiec sam się wyłączył jak padła bateria :)
     
  5. irocket

    irocket KKK Douchebag the Jew

    Dołączył:
    17.02.2011
    wiadomości:
    2,023
    Otrzymane lajki:
    332
    co do 3-go, to baterii się nie powinno formatować ;) należy ładować, jak telefon chce (10-15%) i odłączać przy 100%
    a 2 pozostałe, to zależy od danej chwili, telefonu. to są po prostu rzeczy, co się fizjologom nie śniły xD
     
  6. dr.xavier

    dr.xavier Forumowicz

    Dołączył:
    06.03.2009
    wiadomości:
    58
    Otrzymane lajki:
    1
    teraz to juz nie wiem ale koleś ze sklepu powiedział ze mam sformatować baterie bylem troche zdziwiony bo słyszałem że lionowe baterie są formatowane u producenta sam się zdziwiłem ale kazał to zrobiłem formata a gwarancję dał wiec sam nie wiem czy zrobiłem dobrze :/
     
  7. Baikal

    Baikal Dobrze znany

    Dołączył:
    16.04.2012
    wiadomości:
    337
    Otrzymane lajki:
    69
    Możliwe, że telefon nie wchodzi tryb "deep sleep" najlepiej sprawdzić to poprzez aplikację typu "CPU Spy ", lub po prostu wpisać w play markecie "deep sleep" jest wiele aplikacji które pomogą sprawdzić co zjada baterię - widać co warto pobierać po ilości ściągnięć i ocenach:P jeżeli to nie nie pomoże można było by spróbować "battery calibtation" jeżeli jakaś płatna wersja CI się spodoba daj znać - może być w tym temacie może da ją się zorganizować za free:P
     
  8. dr.xavier

    dr.xavier Forumowicz

    Dołączył:
    06.03.2009
    wiadomości:
    58
    Otrzymane lajki:
    1
    włącza sie deep sleepy
    [​IMG]

    [​IMG]
     
  9. dr.xavier

    dr.xavier Forumowicz

    Dołączył:
    06.03.2009
    wiadomości:
    58
    Otrzymane lajki:
    1
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    czy nie wydaje się wam duży pobór energi na coś znika?
     
    Ostatnio edytowany: 12.05.2013
  10. Artemid@

    [email protected] Moderator GSMX Team

    Dołączył:
    24.01.2009
    wiadomości:
    7,117
    Otrzymane lajki:
    91
    To może i mnie ktoś pomoże?

    Czy z Galaxy S2 można zabrać do S4 całą historię połączeń telefonu, otrzymane i wysłane, SMS-y?
     
  11. Baikal

    Baikal Dobrze znany

    Dołączył:
    16.04.2012
    wiadomości:
    337
    Otrzymane lajki:
    69
    Ostatnio edytowany przez moderatora: 20.03.2017

Poleć tę stronę