Jakies instrukcje, porady na temat USB Nokia 3510i

Temat w 'Nokia' rozpoczęty przez wsad, 09.06.2007.

Status tematu:
Temat zamknięty, nie można pisać w nim odpowiedzi.
  1. wsad

    wsad Świeżak

    Dołączył:
    08.06.2007
    wiadomości:
    11
    Otrzymane lajki:
    0
    Witam, posiada USB do Nokii 3510i taki srebrny z takim jakby silniczkiem na srodku kabla :P , podlaczam do telefonu ( mam tam 3 takie "dragi" a kolo simu jest 6... ), wsadzam baterie.

    instaluje oprogramowanie i pisze 'after unplug restart device' ktos moglby przetlumaczyc ;p? chodzi o unplug i device.

    i jeszcze jakies porady o wgrywaniu gierek itp jak gdzie itd...

    + i browar za kazda pomoc
     
  2. Google AdSense Reklama

  3. CNK

    CNK Zawsze Spoko! GSMX Team

    Dołączył:
    18.06.2005
    wiadomości:
    6,377
    Otrzymane lajki:
    960
    to coś w rodzaju "po wyłączeniu z sieci uruchomić ponownie urządzenie"
    unplug - wył. z sieci
    device - urządzenie

    Wgrywasz MobiMB lub Oxygenem PL Full (wszystko jest w Programach w Downloadzie)

    [ Dodano: Sob 09 Cze, 2007 11:43 ]
    PS. jest 6 styków, bo one służą też do flashowania itp. (wszystko zależy od kabla)
    w swoim comie mam 4 piny.
     
  4. wsad

    wsad Świeżak

    Dołączył:
    08.06.2007
    wiadomości:
    11
    Otrzymane lajki:
    0
    No tak, mam MobiMB tylko nie wiem jak zrobic zeby mi go wykrylo, podlaczylem do USB mam wlaczona komorke ale nie wiem jak skonfigurowac to MobiMB.

    PS. Czyli to dobrze ze ma 4 te dragi a nie 6 ?
     
  5. CNK

    CNK Zawsze Spoko! GSMX Team

    Dołączył:
    18.06.2005
    wiadomości:
    6,377
    Otrzymane lajki:
    960
    wcześniej pisałeś, że 3, teraz że 4 - zdecyduj się. No dobrze, dobrze. Nie pamiętam już, ale w Mobi Media Browserze tam w ustawieniach się wybiera typ połączenia i kabel i wykrywa normalnie.
     
  6. wsad

    wsad Świeżak

    Dołączył:
    08.06.2007
    wiadomości:
    11
    Otrzymane lajki:
    0
    no pomylilem sie wczesniej 3 na gorze 1 na srodku ;d. W takim razie USB to co moze byc:
    FBUS Cable
    DLR-3 Cable
    DKU-5 Cable
    DKU-2 Cable
    CA-42 Cable
     
  7. CNK

    CNK Zawsze Spoko! GSMX Team

    Dołączył:
    18.06.2005
    wiadomości:
    6,377
    Otrzymane lajki:
    960
    z danych z allegro USBki są na F/M-Bus wybierz kilka najwyżej, jeśli się nie myle to tam można pare na raz zaznaczyć.
     
  8. wsad

    wsad Świeżak

    Dołączył:
    08.06.2007
    wiadomości:
    11
    Otrzymane lajki:
    0
    Niby mi wykrolo USB ale cos nie chce sie z nim polaczyc. poprostu jest napis na dole ready i nic wiecej zadnych folderow - nic
     
  9. CNK

    CNK Zawsze Spoko! GSMX Team

    Dołączył:
    18.06.2005
    wiadomości:
    6,377
    Otrzymane lajki:
    960
    musisz bardziej docisnąć kabel do koma.. Ja czasem jak słabo docisnąłem to tylko miałem grafike i dzwonki bez reszty folderów :D

    [ Dodano: Sob 09 Cze, 2007 12:03 ]
    Ale z mojego doświadczenia i tak ten USB żeby działał to musi działać jako kom i z tym zawsze były problemy. Nawet http://forum.idg.pl/lofiversion/index.php/t12662.html pisze, że trzeba USB na COM zmapować..
     
  10. wsad

    wsad Świeżak

    Dołączył:
    08.06.2007
    wiadomości:
    11
    Otrzymane lajki:
    0
    dociskam polozylem na nim kubek a jak sie wnerwie to go dociskam i nic... nic pustka ;o

    [ Dodano: Sob 09 Cze, 2007 12:27 ]
    Teraz pojawilo mi sie okienko kolo zegara - taki komputer i jak na niego najade to pisze:

    LM Connection Manager
    Not Connected.


    Nie wiem czemu to sie nie dzieje

    /sry za post pod postem
     
  11. CNK

    CNK Zawsze Spoko! GSMX Team

    Dołączył:
    18.06.2005
    wiadomości:
    6,377
    Otrzymane lajki:
    960
    nie wiem, może poszukaj kogoś w googlach z tym fonem i kablem usb, albo dowiedz się jak się mapuje usb jako com żeby był, bo do tej komórki to programy portu com szukają do połączenia..
     
Status tematu:
Temat zamknięty, nie można pisać w nim odpowiedzi.

Poleć tę stronę