Brak pamięci wewnętrznej w HTC Touch Diamond

Temat w 'Diamond' rozpoczęty przez BucyBucy, 02.07.2012.

Status tematu:
Temat zamknięty, nie można pisać w nim odpowiedzi.
  1. BucyBucy

    BucyBucy Świeżak

    Dołączył:
    02.07.2012
    wiadomości:
    6
    Otrzymane lajki:
    0
    Witam

    Mam telefon HTC Touch diamond i mój problem polega na tym że musiałem zrobić tak zwany twardy reset telefonu bo mi trochę "mulił". Wszystko po nim dobrze i szybko chodziło, ale pojawił się problem że znikła mi pamięć wewnętrzna telefonu (wbudowane 4gb). W telefonie, dokładnie w opcjach gdy wchodzę w pamięć i Storage Card to mam komunikat
    "Całk pamięć karty : Nie zainstalowano"

    Z komputera także nic nie da się wgrać bo jak podłączam pod USB to nie wykrywa mi nawet podłączenia.

    Czy ktoś wie może jak to naprawić?
    Czy to trzeba jakoś zainstalować pamięć wewnętrzna czy jak ?
     
  2. Google AdSense Reklama

  3. CNK

    CNK Zawsze Spoko! GSMX Team

    Dołączył:
    18.06.2005
    wiadomości:
    6,373
    Otrzymane lajki:
    960
    Hard Reset nie zawsze jest skuteczny, u siebie zauważyłem, że po kilku HR telefon bardziej muli i lepszym rozwiązaniem jest wgranie od nowa ROM'u :)
    Na Twoim miejscu zrobiłbym backup wiadomości wraz z listą kontaktów i spróbował jeszcze raz zrobić Hard Reset. Jak HR nie pomoże to może pora na nowy romik? :D
     
  4. BucyBucy

    BucyBucy Świeżak

    Dołączył:
    02.07.2012
    wiadomości:
    6
    Otrzymane lajki:
    0
    hm no tak ale do końca obeznany nie jestem i pytanie.
    Czytałem na necie i też było o nowym ROM'ie żeby ściągnąć z neta ale nie było nic, jaka wersja itp to mógłbyś podać jakiego dokładnie szukać? albo nawet i link jak by się dało.

    I wtedy to się normalnie instaluje na telefonie czy na jakiej zasadzie? Bo nigdy nie wgrywałem nowego ROM'u.
     
  5. labugabu

    labugabu Doświadczony

    Dołączył:
    04.12.2008
    wiadomości:
    104
    Otrzymane lajki:
    8
    Co do wgrania romu to są różne poradniki... a romy można znaleźć np. na forum xda-developers

    A co do pamięci wewnętrznej to mnie się wydaje że STORAGE CARD oznacza kartę pamięci (zewnętrzną) a diamond nie ma gniazda na microSD... weź jeszcze raz dobrze sprawdź czy na pewno ta pamięć Ci w ogóle zanika... pozdro...
     
  6. BucyBucy

    BucyBucy Świeżak

    Dołączył:
    02.07.2012
    wiadomości:
    6
    Otrzymane lajki:
    0
    diamond nie ma wejścia na zew kartę pamięci. Tej pamięci (4gb) nie wykrywa mi, tak jak by wogóle jej nie było w tym telefonie a w settings>Pamięć i storage card mam napisane że nie jest zainstalowana.
     
    Ostatnio edytowany: 04.07.2012
  7. labugabu

    labugabu Doświadczony

    Dołączył:
    04.12.2008
    wiadomości:
    104
    Otrzymane lajki:
    8
    Tylko że ja Mam Touch Pro, mniejwięcej to jest to samo co Diamond tylko ma QWERTY i slot microSD... i u mnie Storage card to wejscie na karte zewnetrzna i czasem moze byc tak ze Windows Mobile jest zbyt ogolny i nie wie ze Diamond nie ma slotu na microSD
     
  8. BucyBucy

    BucyBucy Świeżak

    Dołączył:
    02.07.2012
    wiadomości:
    6
    Otrzymane lajki:
    0
    No okej, co do tego ROM'u to mam prośbę, czy mógłby ktoś podać mi link skąd mogę ściągnąć albo chociaż wersje ROM'u dla mojego Touch Diamond?
     
    Ostatnio edytowany: 07.07.2012
  9. BucyBucy

    BucyBucy Świeżak

    Dołączył:
    02.07.2012
    wiadomości:
    6
    Otrzymane lajki:
    0
    Proszę o zamknięcie tematu ponieważ problem został rozwiązany.

    Jedyne czego nie próbowałem to zrobić soft reset i to pomogło, dziękuje wam za pomoc.

    Pozdrawiam.
     
Status tematu:
Temat zamknięty, nie można pisać w nim odpowiedzi.

Poleć tę stronę