6020 kabel lpt1...

Temat w 'Nokia' rozpoczęty przez Misiur, 11.07.2008.

Status tematu:
Temat zamknięty, nie można pisać w nim odpowiedzi.
  1. Misiur

    Misiur Świeżak

    Dołączył:
    19.04.2008
    wiadomości:
    14
    Otrzymane lajki:
    0
    Witam wszystkich... otóż pewnego pięknego dnia stwierdziłem że muszę pozgrywać rzeczy z telefonu i na odwrót. Kupiłem na allegro kabel lpt-1. (Tak, tak trzeba było zapłacić te 30zł za kabel serwisowy). I teraz za chiny ludowe nie mogę połączyć się z komórką. Tak jakby go nie było (zero komunikatów).
    Kabelek ma piękny napis "For NOK 6610/7290". Teraz takowego nie znajdę na allegro, bo wszystkie "oryginały" dziwnie potaniały do 6 zł... Czy ktoś wie co mogę zrobić?
     
  2. Google AdSense Reklama

  3. CNK

    CNK Zawsze Spoko! GSMX Team

    Dołączył:
    18.06.2005
    wiadomości:
    6,372
    Otrzymane lajki:
    960
    a jakim programem próbujesz się łączyć?
     
  4. Misiur

    Misiur Świeżak

    Dołączył:
    19.04.2008
    wiadomości:
    14
    Otrzymane lajki:
    0
    Próbowałem różnymi. Najpierw Nokia Suite, ale ten kabel nie jest "kompatybilny" z tym programem (po prostu nie dają podróbkom dostępu). Przy okazji. To był kabel RS-232 (wiem że to ogólnikowe, ale sam tyle wiem). Nie wiedziałem jak skonfigurować oxygena.
     
  5. CNK

    CNK Zawsze Spoko! GSMX Team

    Dołączył:
    18.06.2005
    wiadomości:
    6,372
    Otrzymane lajki:
    960
  6. Misiur

    Misiur Świeżak

    Dołączył:
    19.04.2008
    wiadomości:
    14
    Otrzymane lajki:
    0
    Chętnie bym wypróbował, ale w googlach jest tyle badziewia, że sam nie wiem już skąd mogę ściągnąć :(
     
  7. karol152

    karol152 ..::Master::..

    Dołączył:
    08.12.2007
    wiadomości:
    2,789
    Otrzymane lajki:
    171
    to poszukaj i poczytaj i może coś znajdziesz
     
  8. Misiur

    Misiur Świeżak

    Dołączył:
    19.04.2008
    wiadomości:
    14
    Otrzymane lajki:
    0
    Ściągnąłęm, zainstalowałem... i to samo co w oxygenie - nie wiem jak skonfigurować...
     
  9. karol152

    karol152 ..::Master::..

    Dołączył:
    08.12.2007
    wiadomości:
    2,789
    Otrzymane lajki:
    171
    a co Ci wyskakuje ja podłączysz telefon bez żadnego programu. Mi w 6230i pokazuje dysk przenośny i sobie wrzucam co chce bez programu tylko do instalacji gier i aplikacji.
     
  10. Misiur

    Misiur Świeżak

    Dołączył:
    19.04.2008
    wiadomości:
    14
    Otrzymane lajki:
    0
    No właśnie jak w pierwszym pości: NIC!

    EDit:

    Pomyliłem się! To nie może być lpt1 XD COM1!
     
    Ostatnio edytowany: 12.07.2008
Status tematu:
Temat zamknięty, nie można pisać w nim odpowiedzi.

Poleć tę stronę