GSMX.pl Forum - Wszystko do Twojej komórki za DARMO (darmowe gry i aplikacje Java, Symbian, Windows Mobile, iPhone, Android, BlackBerry, nawigacja GPS)

Rejestracja Download Newsy GSM Gotowe SMSy Filmy Kalendarz
Wróć   GSMX.pl Forum - Wszystko do Twojej komórki za DARMO (darmowe gry i aplikacje Java, Symbian, Windows Mobile, iPhone, Android, BlackBerry, nawigacja GPS) > HELP CENTER > Problemy > Wybór komórki
Przeładuj stronę N95 czy Viewty?

Napisz nowy temat  Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
N95 czy Viewty?
stare

Podziękowano mu: 0 razy za 0 posty
Podziękowań: 3
N95 czy Viewty? - 25.02.10, 18:50

Witam. Proszę o pomoc w wyborze telefonu. Mogę przeznaczyć na niego 350-430 zł.

Myślałem nad nowym LG KU990 Viewty lub używaną Nokią N95.

Za LG przemawia to, że jest nowy i na gwarancji, za Nokią marka (miałem już 3 Nokie i jestem z nich całkowicie zadowolony).

Minusem działającym na rzecz LG jest przykre wspomnienie związane z serwisem mianowicie siostra miała kiedyś LG KU380. Raz oddałem go do serwisu - ok - wymienili płytę główną, taśmę i lcd. Kolejnym razem stwierdzili, że szkoda powstała z winy użytkownika - zalanie płyty głównej (nie działał czerwony przycisk i nie szło go uruchomić). Gdy go dostałem z powrotem, rozebrałem go i stwierdziłem, że jest ochrona na przyciski klawiatury, a nie ma na przyciskach nawigacyjnych (chodzi mi o tą folię). Nie wiem czy tak jest w nowym telefonie, ale myślę, że tym bardziej powinno być na przyciskach nawigacyjnych, gdyż jest to slider. Znalazłem też sposób na uruchomienie tej komórki - podłączamy ładowarkę, czekamy aż na ekranie pokaże się "ładowanie telefonu" i wyłączamy ładowarkę od strony gniazdka 230V.

Wracając do tematu: znaczącymi różnicami są: ekran - Viewty ma dotyk, N95 ma więcej kolorów; N95 ma symbiana (to lepiej jak java?), ma też GPS i wi-fi. Telefon ma służyć głównie do smsowania, rozmawiania, słuchania muzyki. Czasami lubię pograć na komórce, jednak nie jest to priorytetowa funkcja.

Co Wy na to? Który byście wybrali? A może jakaś inna, porównywalna propozycja? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam, Bartek

Ostatnio edytowane przez bakii ; 26.02.10 o 16:52. Powód: KU380 nie KU360

Komórka: Nokia 6300
Odpowiedź z Cytatem

Reklamy
stare
JuniorAdmin

Podziękowano mu: 644 razy za 443 posty
Podziękowań: 166
Operator: Orange

Gablota nagród

25.02.10, 18:54

Do smsowania, rozmawiania, słuchania muzyki i grania to polecam Nokie n95. Na LG Viewty nie pograsz w większość gier, a poza tym n95 ma Symbian, GPS i Wi-Fi co sprawia, że miażdży LG KU990.

Przeczytaj:
(...W tematach piszemy tylko wiadomości z linkami (tzw. mirrory) - wszelkie inne komentarze są zakazane!...)

Masz problem z grą, aplikacją, programem itd. ?? Załóż odpowiedni temat TUTAJ bądź napisz posta jeśli już się znajduje.
Chcesz skomentować grę, aplikację, program itd. ?? Załóż odpowiedni temat TUTAJ bądź napisz posta jeśli już się znajduje

Komórka: HTC Magic 32A + 2GB
Odpowiedź z Cytatem
Użytkownicy którzy podziękowali akro12 za ten post:
stare

Podziękowano mu: 194 razy za 145 posty
Podziękowań: 95
Operator: Plus

Gablota nagród

25.02.10, 18:58

Napisz chociaż czego oczekujesz od telefonu... To są dwie zupełnie inne komórki.

User -> elite -> vip -> specjalista -> vip -> specjalista -> vip -> elite. Wklej ten link do swojego podpisu

Komórka: Siemens S40->nokia 7650->siemens A50->motorola v235->SE k550i->nokia 6120c -> Samsung d600i
Odpowiedź z Cytatem
stare
Sony Ericsson

Podziękowano mu: 779 razy za 493 posty
Podziękowań: 356
Operator: Play

Gablota nagród

25.02.10, 19:16

Tak zdecydowanie N95.. Może z tym, że marka i wgl to trochę przesadziłęś bo jak dla mnie Nokia to juz upadający producent Ale wifi symbian mówi samo za siebie
LG - komórki te kojarzą mi się z delikatnością i skłonnością do usterek
Pozatym nie wiem co ile zmieniasz telefon ale Nokia napewno dużej i wiecej z tobą przejdzie

pzdr

Pomogłem? Kliknij DZIĘKI

Komórka: SE C510
Odpowiedź z Cytatem
Użytkownicy którzy podziękowali demaTt za ten post:
stare

Podziękowano mu: 128 razy za 118 posty
Podziękowań: 0
Operator: Orange
25.02.10, 19:53

Byłem użytkownikiem zarówno KU990 jak również Nokii N95 i przychylałbym się w stronę produktu fińskiego producenta.
Jedyną przewagą (choć minimalną) w Ku990 lepsza jakość zdjęć i ekran dotykowy (nie najlepszej jakości, do iPhone mu daleko).

Zaletą N95 jest Symbian (możliwość instalacji większej gamy gier i aplikacji, niż w przypadku Java w KU990), wbudowany odbiornik GPS oraz moduł WiFi (darmowy internet).

Komórka: iPhone 3G
Odpowiedź z Cytatem
Użytkownicy którzy podziękowali adio za ten post:
stare

Podziękowano mu: 0 razy za 0 posty
Podziękowań: 3
26.02.10, 16:52

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. I mam pytanie do właścicieli N95, bo chyba na nią się zdecyduję. Jak się sprawuje po kilkunastu miesiącach eksploatacji? Czy taśma się często przeciera, jak to miałem w KU380. Co się w niej najczęściej psuje?

Komórka: Nokia 6300
Odpowiedź z Cytatem
stare
Sony Ericsson

Podziękowano mu: 779 razy za 493 posty
Podziękowań: 356
Operator: Play

Gablota nagród

26.02.10, 17:41

Co do wad jeszcze : w N95 może Cie denerwować czasami długi czas otwierania jakiegoś folderu itp. no ale w końcu to symbian

Pomogłem? Kliknij DZIĘKI

Komórka: SE C510
Odpowiedź z Cytatem
stare

Podziękowano mu: 194 razy za 145 posty
Podziękowań: 95
Operator: Plus

Gablota nagród

26.02.10, 19:21

Cytat:
Napisał demaTt Zobacz post
Co do wad jeszcze : w N95 może Cie denerwować czasami długi czas otwierania jakiegoś folderu itp. no ale w końcu to symbian
Mój brat miał N95 i czekał tylko czasami kilka sekund przy otwieraniu folderów z dużą zawartością plików. Nie pie... mów, że symbian się zamula, bo miałem k550i, a teraz mam 6120c i różnic w szybkości działania NIE MA.

User -> elite -> vip -> specjalista -> vip -> specjalista -> vip -> elite. Wklej ten link do swojego podpisu

Komórka: Siemens S40->nokia 7650->siemens A50->motorola v235->SE k550i->nokia 6120c -> Samsung d600i
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania